понеделник, 29 април 2024 г.

Новата реалност: В Австралия отказват да раждат деца, пазят планетата

Младите австралийски мъже масово си правят вазектомия, тъй като се притесняват за бъдещето на планетата, пише LADBible. Доктор Ник Демедиук, който извършва 10 % от тази операция в Австралия, твърди, че пациентите между 18 и 28 години са се увеличили значително. Много от тях не само се отказват от потомство, но са и вегетарианци. Всички са обезпокоени за бъдещето на Земята. „Те смятат, че като нямат деца, или само едно, така ще помогнат на планетата да продължи да живее – коментира Демедиук. – Според мен, готовността на младежите да се откажат от продължение на рода е свързано с това, че са твърде образовани.“

Същата тенденция се забелязва и в Южна Америка, където дори може да се говори на бум на вазектомията. Докато в Австралия това се случва постепенно. Съседната на Австралия Нова Зеландия пък е световен лидер по направени операции от този род.

Психиатърът Танвир Ахмед е съгласен, че има тенденция на увеличаване на нежелаещите да имат деца. Той прави сравнение с азиатските държави, където този процес почти отсъства. „Моето мнение е, че младите австралийци много се влияят от социалната среда и политическия живот – заяви Ахмед. – За тях вазектомията е вид политически акт, който се използва от веганите и еколозите. Също така, тази операция е много популярна сред мъжете „профеминисти“.

По–рано през месеца жителка на английския град Брайтън обяви публично, че никога не е хранила детето си с продукти от животински произход, и то е живо и здраво, има отличен апетит.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html