събота, 4 май 2024 г.

Зидан след провала за Суперкупата: „Да се откажем и да не доиграем сезона ли?“

„Барселона“ – „Атлетик“ (Билбао) е финалът за Суперкупата на Испания за 2020 г.

Баските предотвратиха очакван сблъсък между „Барселона“ и „Реал“, като победиха мадридчани с 2:1.

В герой за „Атлетик“ се превърна Раул Гарсия, който отбеляза и двата гола в 18-ата и 38-ата минута. За „Реал“ се разписа Кариим Бензема в 73-ата.

Тимът от Билбао ще се бори за трета Суперкупа след 1984 и 2015 г. При последното си отличие баските победиха именно „Барса“.

Финалът е тази неделя от 21.30 ч.

„Първото полувреме беше много трудно. Влязохме зле в мача и получихме два гола. Това бяха и единствените шансове за съперника. „Атлетик“ добре пресираше, а ние допуснахме необичайни грешки. При 0:2 винаги е трудно. След почивката играхме по-добре, създавахме положения, вкарахме гол… Но не успяхме да изравним“, коментира треньорът на „Реал“ Зинедин Зидан.

„Отпадането ни не е провал, защото се старахме. Ще продължим да работим, няма друг изход. Първо трябва да се възстановим и започваме да мислим за следващия мач. Дали загубата ще се отрази на отбора? Не. Вие какво искате – да се откажем и да не доиграем сезона ли?“, реагира остро французинът на един от въпросите на пресконференцията.

Загубата беше първа за „белия балет“ от месец и половина насам. Отборът прекъсна серия си от 9 мача без поражение, а Тибо Куртоа допусна девета поредна дузпа срещу него да бъде реализирана.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html