събота, 4 май 2024 г.

Гришо ще бъде поставен под №18 в Мелбърн

Григор Димитров ще бъде поставен под №18 в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open, обявиха официално организаторите.

Това означава, че българинът не може да срещне играч от първите 32-ма чак до третия кръг.

Последният, който си спечели място сред тази елитна компания е французинът Адриан Манарино, докато първа резерва за момента е шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер (Ит).

Липсващите големи имена пък са тези на Роджър Федерер (Швейц) и Джон Иснър (САЩ).

Аут от надпреварата е и трикратният Мейджър шампион Анди Мъри. По този повод организаторите излязоха с официално становище в профила си в Туитър:

„Анди Мъри е с положителен тест за COVID-19 и е изолиран у дома си във Великобритания. За съжаление, това означава, че той няма да може да се присъедини към останалите играчи, които ще летят в следващите няколко дни с чартърни полети до Австралия, където ще бъдат подложени на 14-дневна карантина. Австралийските фенове обичат Анди, а ние знаем той самият колко много харесва да се състезава в Мелбърн и колко усилено е работил, за да играе тук. Пожелаваме му всичко най-добро и бързо възстановяване!“

Турнирът трябва да започне на 8 февруари, като седмица преди това ще се играе ATP Cup, както и две надпревари от сериите ATP 250 в Мелбърн. В една от тях ще видим за първи път на корта през 2021 г. и Гришо.

Първите петима поставени в Мелбърн са Новак Джокович (Сър), Рафаел Надал (Исп), Доминик Тийм (Ав), Даниил Медведев (Рус) и Стефанос Циципас (Гър).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html