събота, 4 май 2024 г.

България с втора победа по пътя към Евроволей 2021

Националният отбор на България постигна втори пореден успех в група В на европейската квалификация. Нашите победиха домакина Израел в Хадера. Националите взеха мача с 3:0 (27:25, 25:16 и 25:22). Вчера тимът ни надви Австрия с 3:1.

Тимът на Силвано Пранди сам си усложни задачата в откриващия гейм. Волейболистите бяха отпуснати и трябваше сериозно да се потрудят, за да го вземат. Във втората част нашият тим игра с настроение и спечели убедително с 25:16.

Израел започна по-концентрирано и активно третия гейм и поведе рано с пет точки разлика. Лъвовете обаче заличиха пасива си и в крайна сметка спечелиха чиста победа над домакина.

Най-резултатен за нашите бе Цветан Соколов с 15 точки. С по 14 и 13 съответно се отчетоха Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За израелците по 13 точки записаха Тамир Хершко и Идо Давид. Израел вече е с две поражения след класическата загуба от Австрия.

Утрешният ден противопоставя отново австрийци и израелци, а България играе с Австрия в събота и с Израел в неделя. И двете срещи ще бъдат излъчени пряко по БНТ 3.

„Отборите, срещу които играем, са много добри в защита и ни създават големи затруднения. Най-важната ни среща е в събота с Австрия. Трябва да сме концентрирани за нея“, коментира посрещачът Мартин Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html