понеделник, 29 април 2024 г.

10 души в Германия починаха след ваксиниране

10 души починаха в Германия след поставяне на ваксина срещу ковид, съобщи агенция ДПА. Властите са разпоредели незабавна проверка дали има пряка връзка между смъртта на тези хора и препаратите против коронавирус. В момента тече проверка във Федералния институт за разработки на ваксини и биомедицински лекарствени средства „Паул Енрих“. Според медицинските доклади всички хора са били на преклонна възраст. Подозрителното е, че всичките умират в рамките на четири дни, след като на всеки поотделно е поставена ваксина. Въпреки косвената връзка е малко вероятно хората да са починали заради ваксините.

Още през миналата седмица стана ясно, че 20 души са починали, след като са били ваксинирани с „Пфайзер“. В немската агенция по лекарствените средства потвърдиха, че е възможно да има някои странични ефекти, които „да се проявяват по–силно при по–възрастните хора“.

По–рано този месец Норвегия съобщи за подозрителната смърт на 23 човека, всичките възрастни. Първоначално се смяташе, че те са починали вследствие на усложнения от ваксинирането. Разследването на първите 13 случая обаче стигна до извода, че смъртта е настъпила по естествени причини. Въпреки това норвежкото здравно министерство предупреди, че ваксините може да влияят върху някои от заболяванията на пациентите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html