събота, 4 май 2024 г.

Доналд Тръмп: Искат ми оставката? Ще има да чакат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи усилията на конгреса и на демократите, насочени към негов импийчмънт и оставка, като „абсолютно нелепи“ и добави, че решението на Камарата на представителите предизвиква „огромен гняв“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. По време на кратко изказване пред репортери преди отпътуването за Тексас за посещение на границата с Мексико, Тръмп подчерта, че никога не е искал насилие. Той също така нарече действията, предприети от неговите политически опоненти, „продължение на най-големия лов на вещици в политическата история“. Тръмп направи тези коментари ден след като демократите от Камарата на представителите представиха проект за импийчмънт на президента, а днес се очаква да гласуват резолюция с призив към вицепрезидента Майк Пенс да използва 25-ата поправка в Конституцията за отстраняване на президента Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ също така заяви, че обръщението му към протестиращите преди щурма на сградата на Капитолия във Вашингтон преди дни е било „напълно подходящо“. „Аз не нося никаква отговорност за случилото се в Капитолия. Важното е, че хората смятат, че казаното от мен е напълно подходящо“, заяви Тръмп.

Американският президент нападна и големите технологични компании, твърдейки, че те „вършат ужасни неща“ за страната. Той вярва, че технологичните гиганти са допуснали „ужасна грешка“, визирайки решенията от по-рано на Twitter и Facebook да забранят профилите му  с мотива, че подбужда към насилие. „Никога не съм виждал подобен гняв у хората, както сега, след действията на големите технологични компании“, увери той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html