понеделник, 29 април 2024 г.

Кирил Вълчев на колене при Бойко: Моля те, направи ме шеф на БТА!

Водещият на обзорното предаване „Седмицата“ по Дарик радио Кирил Вълчев е ударил коляно и получил благословията на Бойко Борисов за шеф на БТА. Премиерът е посрещнал 47-годишния дипломиран юрист, който се явил на срещата с един куп препоръки – от Съюза на българските журналисти, от сегашния си работодател Радосвет Радев – известен агент на ДС, занесъл още на премиера специално подготвено писмо от служители в телеграфната агенция, които неистово го искат, и му е показал някакви индулгенции от международни организации с неясно какви функции.

Премиерът е казал тежкото си „да“ на Вълчев и вече е разпоредил на шефа на Комисията по култура и медии в парламента Вежди Рашидов да сведе за указание до хората от ГЕРБ, че това е човекът, за когото трябва да гласуват. Досега няма случай, в който парламентарната група да се опита да прокара мнение, различно от това на Бойко Борисов. Така че може да се очаква ГЕРБ да си избере Вълчев за шеф на БТА в странна коалиция с хората на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова, които по принцип искат неуморно оставката на Борисов.

Вълчев е близък до  кръговете, защитаващи интересите на международния спекулант Джордж Сорос у нас, както и на хора, гравитиращи около скандалния олигарх Иво Прокопиев и неговия „Капитал“. Преди да отиде на молебен при Борисов, Вълчев се е срещал с шефа на „Да, България“ Христо Иванов, с Мая Манолова, както и с Отровното трио. Пред хора от журналистическата гилдия радиоводещият се похвалил, че покойният директор на телеграфната агенция Максим Минчев, който изгуби битката с коронавируса, го е посочил приживе за свой наследник.

Верни на принципа, че за мъртвите се казва или добро, или нищо, ние от „Антени“ само ще припомним, че Максим Минчев превърна Българската телеграфна агенция в неособено интересен сайт и създаде хранилка за вечния „интелектуалец“ Гого Лозанов, който оглавява куха структура срещу огромна за средния стандарт у нас заплата. Кирил Вълчев е дал дума да продължи делото на покойния Минчев.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html