събота, 4 май 2024 г.

Новият треньор на „Лудогорец“: Всеки войник мечтае да бъде генерал

„Големите очаквания и задължителното спечелване на титлата в Първа лига не плашат новия треньор на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас. Това каза литовският специалист при официалното си представяне в София.

Според Дамбраускас разградчани имат сили да се преборят за нова титла.

Треньорът идва с договор за 2.5 години, като заменя освободения през октомври Павел Върба. Досегашният временен треньор Станислав Генчев остава в щаба на Дамбраускас като помощник.

„Знам, че „Лудогорец“ има големи очаквания и амбиции. Клубът е свикнал да бъде шампион, но мога да кажа, че всеки войник мечтае да бъде генерал. Затова целта ми е да донеса десета поредна титла“, каза литовският специалист.

Той уточни, че има впечатления от отбора си, но се нуждае от малко повече време, за да се запознае детайлно с всеки играч.

„Един треньор, който работи във футбола, не трябва да има страх, защото прави това, което обича. Напрежение идва, но то идва от целите, които човек си поставя сам за себе си. Не харесвам думата страх, футболът трябва да носи удоволствие“, добави Дамбраускас.

Треньорът разясни, че стилът на един отбор се определя от резултатите и целите. „Моята роля като треньор е да вкарам конкретиката, която липсва на „Лудогорец“, за да тръгне нагоре. Няма да променям нещо генерално, но ще вкарам моите идеи, за да се подобрят нещата“.

Дамбраускас добави, че целите му се припокриват с тези на ръководството на шампионите, като желанието на всички е да се печелят трофеи. Новият треньор на „Лудогорец“ посочи, че българското първенство е силно. „Освен от „Лудогорец“ имам впечатление и от ЦСКА“, каза той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html