събота, 4 май 2024 г.

Раздодаха наградите на Дружеството на пловдивските художници

снимка: Лора Пармакова

В изложбена зала „2019“ се откри традиционната годишна изложба на Дружество на пловдивските художници, предаде БНР -Пловдив. Проявата е част от културния календар на Пловдив.

Във вернисажа от 17 до 19 часа се срещнаха приятели, колеги и ценители на изкуството и заедно съпреживяха една магнетична вечер. Показани бяха над 170 творби на 102-ма автори, което прави изложбата най-мащабното и панорамно представяне на съвременното изкуство в Пловдив.

В официалната част на вечерта бяха връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и награда на кмета.

Творбите са оценени от петчленно жури, включващо Никола Певичаров, Цвятко Сиромашки, Димитър Апостолов, Десислава Христозова и председателя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.

Награда за млад автор се присъди на Лора Пармакова, наградата на кмета е за Женя Бозукова. За живопис наградата е на Бояна Попова, за скултура е за Свилен Костадинов. Крикор Касапян получава награда за графика.

Дори в ограниченията на пандемия, във времена на страх и несигурност, създаваме истинските ценности на духовния ни живот,  посочват пловдивските творци.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html