събота, 4 май 2024 г.

Ще се ваксинираме на всеки шест месеца?

 

Лекарите все още не са наясно колко време ще продължи ефектът от ваксината срещу ковид. В някои държави вече се говори усилено, че ще се налага да се ваксинираме на всеки шест месеца. Това заяви здравният министър на Великобритания Мат Хенкок пред Палатата на общините в британския парламент.

„Аз мисля, че ще ни се наложи още веднъж да ваксинираме хората, тъй като не знаем колко ще продължи ефектът от сегашната кампания – заяви Хенкок. – От това следва, че нямаме представа и през колко време ще трябва отново да се поставя ваксина.“ Той добави, че се силно се надява третият общонационален локдаун, обявен в началото на годината, да се окаже последен.

На 4 януари водещите медици в страната предложиха нивото на опасност от коронавируса да се повиши до максимално. Отделно специалистите предупредиха, че има опасност от рухване на здравната систевма в следващите три седмици. През септември миналата година във Великобритания за първи път бе открит новият щам на ковид, който много активно се разпространяваше до декември. Премиерът Борис Джонсън обяви трета карантина, като се мотивира с факта, че новият щам се развива 70% по–бързо от обикновения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html