понеделник, 6 май 2024 г.

Началото на новия ред: Конгресът на САЩ забранява думите „баща“ и „майка“, децата ще са „сиблинг“

Не трябва да позволим безумието ЛГБТ да стане общоприета норма в Америка | glasove.com Новини

Той, тя, баща и майка – тези четири думи и няма да бъдат добре приети в Конгреса на САЩ в мандата, който сега започва.Комитетът по нормите в Палатата на представителите ще създаде работна група по въпросите на икономическото неравенство и ръст на справедливостта. Една от задачите на тази група ще е да „решава проблеми на неравенството, в чиято основа лежат расовата дискриминация, цветът на кожата, етническата принадлежност, религията, пола, сексуалната ориентация, джендърната идентификация, инвалидността, възраст и национален произход“, пише в обширен материал вестник „Вашингтон таймс“.

Комитетът ще се отнася с „уважение към всички видове джендър принадлежност и ще промени в правилника за работа на Палатата на представителите всички местоимения и думи, които означават роднински връзки с такива, които да джендър-неутрални.“ В резолюцията точно е посочено какви конкретно термини и местоимения повече не трябва да се използват. Например, думата „моряк“, която на английски е seaman. Тя ще бъде заменена с неутралното seafarers, тъй като няма в състава си man ( мъж).  Аналогична е ситуацията с думата chairman  (председател), в новата директива е посочено chair.

От правилника на Палатата трябва да бъдат премахнати: баща, майка, син, дъщеря, брат, сестра, чичо, леля, братовчед, братовчедка, племенник, племенница, мъж, жена, тъст, свекър, зет, снаха, шурей, зълва, доведен баща, мащеха, доведен брат, доведена сестра, кръвен брат, кръвна сестра, внук и внучка, се казва още в резолюцията на новите владетели на американския Конгрес. Те ще бъдат заменени с нищо незначещите: родител, бебе, сиблинг на родителя, първи и втори сиблинг ( братовчеди), съпруг, родителите на съпруга, бебе на съпруга, сиблинг на съпруга, приемен родител, приемно бебе, доведен сиблинг и т.н.

Очаква се решението за тоталната промяна да бъде прието през март, а през април да бъде предложено за гласуване в Палатата на представителите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html