събота, 4 май 2024 г.

Куман: Меси можеше да вкара и повече (видео)

Треньорът на „Барселона“ Роналд Куман изрази задоволството си от представянето на отбора при успеха с 3:2 над „Атлетик“ (Билбао) в отложения двубой от 2-ия кръг на Ла Лига.

Иняки Уилямс откри за домакините още в началото, но до края на полувремето „Барса“ осъществи пълен обрат.

Първо Педри изравни, а в последните минути на частта асистира на Меси, който вкара за 2:1.

Аржентинската суперзвезда се разигра още повече през втората част и първо негов гол беше отменен заради засада, после той успя да покачи на 3:1, а на два пъти и гредите го спряха.

В добавеното време Икер Муниаин намали на 2:3, но времето не стигна на „Атлетик“ да потърси поне точката.

Така Барса вече е на трето място в таблицата с 31 т., на 5 зад втория „Реал“ (Мадрид) и на 7 зад първенеца „Атлетико“ (Мадрид).

„Много съм доволен. През цялото време бяхме фокусирани с изключение на ситуацията при първия им гол, когато показахме малко липса на организация. След това обаче играхме отлично. Лионел Меси нямаше късмет, той можеше да вкара и повече голове, но два пъти уцели гредата. От първия ден на съвместната ни работа той се раздава напълно.

Лео от много години се представя на най-високо ниво и вече е станал по-ефективен. Като цяло мачът ни беше отличен, нямаше спадове. Има над какво да поработим. Мачовете се печелят в средата на терена, а ние разполагаме с голяма конкуренция от отлични футболисти в тази зона. Сезонът е дълъг, шансовете за титлата остават. Отборът ни се развива и добива все по-голяма увереност“, коментира Куман.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html