вторник, 7 май 2024 г.

Филмите, които COVID-19 провали

Разпространението на COVID-19 обърка живота на цялата планета. То не подмина и звезден Холивуд и провали плановете за заснемането на редица филми. Ето и някои от лентите, които трябваше да бъдат завършени през 2020 г., но пандемията отложи премиерите им за 2021 и 2022 г.:

1. Новата „Мисия невъзможна“ бе спряна заради карантина на Том Круз, а след това заради националната карантина. Снимките бяха възобновени първоначално в Рим, продължиха във Венеция, а сега те протичат в Лондон. Премиерата на филма “Мисията невъзможна 7” е насрочена за 19 ноември 2021 година.
2. Продължението на „Нито звук“ трябваше да има своята премиера в Европа на 19 март, а в САЩ най-късно до 20 март. „Парамаунт“ обаче я отложи за 23 април 2021 година.
3. Премиерата на новия „Бързи и яростни 9“ също бе отложена за лятото на 2021 година. Universal Pictures са решили да сложат край на “Бързи и яростни”, като изкарат още два филма след премиерата на деветата част.
4. Новият филм за Доктор Стрейндж, който ще бъде режисиран от Сам Райми, първоначално беше предвиден за излизане на 7 май 2021 г. Сега филмът е насрочен за 25 март 2022 г.
5. Четвъртият филм от поредицата „Тор” отбелязва завръщането на режисьора на Рагнарок, Тайка Уайтити, заедно със звездите Крис Хемсуърт и Теса Томпсън. Крисчън Бейл ще бъде главният злодей. Първоначалната дата на пускане на филма – 5 ноември 2021 г., сега е заета от третия, все още неозаглавен филм за Спайдърмен, който принуди Thor: Love and Thunder да се премести на 11 февруари 2022 г.
6. Измина повече от десетилетие от излизането на „Кралството на кристалния череп”, последния филм за Индиана Джоунс, и сега „Дисни“ да иска да съживи емблематичния археолог. Харисън Форд ще се върне към ролята, която го направи известен, но за първи път Спилбърг няма да бъде на режисьорския стол. Това задължение се пада на Джеймс Манголд, освежен от успеха на „Пълно ускорение“. Очакваше се снимките да започнат през април 2020 г., но пандемията спря това. „Индиана Джоунс 5“ вече е насрочен за година по-късно от планираното, като се премества от 9 юли 2021 г. на 29 юли 2022 година.
7. Продълженията на “Аватар” и “Междузвездни войни” се забавят с една година. Продължението на „Аватар“ се планира да има премиера в кината през декември 2022 г., а следващият филм от сагата „Междузвездни войни“ се очаква през декември 2023 г.
8. Премиерата на поредния филм от поредицата за Джурасик вселената Jurassic World: Dominion е отложена за 2022 година. Преди това излизането на филма беше насрочено за 11 юни 2021 година.
9. Warner Bros. отложиха за октомври 2021 г. премиерата на „Дюн“ на режисьора Дени Вилньов. След толкова чакане най-сетне излезе първият трейлър на дългоочакваната адаптация на едноименния роман на Франк Хърбърт. Вярно, Тимъти Шаламе (“Призови ме с твоето име”) предизвиква леко смесени реакции в ролята на Пол Атреидис, но ако погледнем обективно, той пасва перфектно на описания в книгата протагонист.
10. Новият филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ бе отложен отново – за април 2021 г. Филмът трябваше да излезе по екраните първоначално през април тази година, а след това на 11 ноември. Киностудията и продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи заявиха, че премиерата се отлага, “за да може той да бъде гледан от публиката в киносалоните по цял свят”.
“Смъртта може да почака” е заснет с бюджет 200 милиона долара. В него ще е последната изява на актьора Даниъл Крейг като Джеймс Бонд. Но кой ще го наследи? Това е големият въпрос, който вълнува Холивуд и всички почитатели на поредицата. Почти всички американски медии спрягат само едно име – това на Том Харди. Но досега няма нито едно официално потвърждение на новината.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html