понеделник, 6 май 2024 г.

„Юнайтед“ е само на 2 т. от върха във Висшата лига

С попадение на Маркъс Рашфорд в третата минута на добавеното време след щастлив рикошет „Манчестър Юнайтед“ победи „Уулвърхемптън“ с 1:0 у дома и се доближи на две точки от лидера във Висшата лига „Ливърпул“ преди мача на „червените“ като гости на Нюкасъл тази вечер.

„Червените дяволи“ събраха актив от 30, а Ливърпул е с 32. Вечните съперници в момента са с равен брой изиграни мачове.

Така отборът на Оле Гунар Солскяер се върна на победния път след 2:2 при визитата на „Лестър“ на Боксинг дей, но успехът дойде инфарктно и домакините трябваше да чакат до последните секунди, преди да си отдъхнат с облекчение.

„Фърги тайм“? Това не се случва за първи път през сезона. Започнахме често да печелим мачове в края. Чувствам, че играчите вече са достатъчно подготвени физически и психологически, затова успяваме да вкарваме късни голове“, сподели треньорът на „Юнайтед“ Оле Гунар Солскяер след щастливата развръзка.

„Изправихме се срещу много добър отбор и ни беше трудно, не показахме истинските си възможности. Малко късмет, малко оригиналност – така стигнахме до гола… Това са нормални неща, когато оказваш натиск над противника“, обясни норвежецът.

„Годината беше добра от гледна точка на резултатите. Имаме отбор, който във всяко едно отношение е готов да се изкачи в класирането“, добави бившият нападател на „червените дяволи“.

С гол на Александър Лаказет в средата на второто полувреме „Арсенал“ победи „Брайтън“ с 1:0 в последния си мач за 2020-а. Така „топчиите“ за първи път през сезона записаха два поредни успеха във Висшата лига, след като преди няколко дни взеха трите точки и в лондонското дерби с Челси на „Емиратс“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html