вторник, 7 май 2024 г.

След ужаса в Хърватия: Тук е Хирошима, половината град го няма (видео, галерия)

Жертвите на земетресението в Хърватска достигна 7 души, сред тях едно дете, съобщават медиите в страната. Най-пострадал е град Петриня, където е бил епицентърът на земния трус с магнитуд 6, 4 по Рихтер. Градът се намира на около 50 километра от столицата Загреб. Спасителните екипи съобщават, че половината град е почти разрушен напълно. Има много ранени, а не се знае и колко са останали под останките на разрушените къщи. Със сигурност се знае за един човек, който е останал под развалините на църквата в града. Той в момента се издирва.

„Тук е като в Хирошима, половината град го няма – заяви емоционално кметът на Петриня ДАринко Думбович. – В града не може да се живее. Катастрофа, майките плачат за своите деца. Не знаем какво се случва в детските градини. На нас ни трябва помощ, много бърза помощ!“

Един от първите, който се отзова на призивите за помощ, е футболната звезда Деян Ловрен. Бившият футболист на „Ливърпул“, а сега на „Зенит“, обяви, че предоставя своя хотел за настаняване на пострадалите от земетресението. Хотелът се намира на остров Паг в Адриатическо море и представлява луксозни апартаменти, отдавани под наем на богаташи. Сега обаче Ловрен отдава изцяло комплекса за пострадалите от трагедията в Петриня.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html