вторник, 7 май 2024 г.

Избраха Роналдо за Играч на века

Суперзвездата на „Ювентус“ и Португалия Кристиано Роналдо получи приза за Играч на века на ежегодната церемония, на която се връчват Globe Soccer Award. Любопитното е, че организаторите взимат предвид периода 2001-2020, за да затворят един толкова голям отрязък от време.

Португалецът присъства лично на церемонията в Дубай. Той бе номиниран за приза заедно с Лионел Меси, Роналдиньо и Мохамед Салах.

„Реал“ (Мадрид) бе избран за отбор №1, докато Пеп Гуардиола получи приза за треньор на столетието. Жорже Мендеш, агентът на Роналдо, пък взе подобна награда в своята сфера.

„Байерн“ (Мюнхен), Роберт Левандовски и Ханзи Флик бяха удостоени със заслужено признание за постиженията си през последната година.

Жерард Пике и Икер Касияс взеха кариерни призове на същата церемония.

Самият Роналдо сподели колко му е неприятно да играе на стадиони без фенове. Поради рестрикциите, свързани с пандемията от коронавирус, в Италия и повечето мачове от евротурнирите се състоят без публика.

„Трябва да бъда честен. За мен да играя на празен стадион е скучно. Уважаваме протоколите. Здравето е най-важното нещо, разбира се, но не ми харесва. Правя го, защото обичам футбола. Играя за семейството си, децата ми, приятелите ми, феновете. Но е толкова странно да играеш без фенове“, заяви португалската звезда в Дубай.

Той допълни, че дори му липсват освиркванията от страна на привържениците на съперниците:

„Харесва ми, когато хората ме освиркват. Когато докосна топката и се чува: „Бууу“. Когато ходя в други страни и те харесват други играчи повече от мен, го правят. Това ме мотивира. Надявам се, че през 2021 г. правилата ще се променят и ще видим стадиони, пълни с феновете, защото няма страст без тях.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html