понеделник, 29 април 2024 г.

Всички български шофьори се изнесоха от Дувър

Няма останали български тирове и шофьори в английския град Дувър съобщиха от Министерството на външните ни работи. Сънародниците ни са си направили задължителните тестове за коронавирус и са напуснали Великобритания, след като бяха блокирани няколко дни там.

На 22 декември 2020 г. френското правителство отвори границите си за влизащи от Великобритания граждани, но заради новия щам на коронавируса всички пътуващи трябваше да представят антигенен или PCR тест с отрицателен резултат.

Летище „Менстън“ в Кент беше превърнато в импровизиран паркинг за чуждестранните товарни камиони, чакащи да преминат границата. Към 23 декември 2020 г., когато завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев се срещна на летището с група български шофьори, там имаше общо 3 750 чуждестранни камиона. По информация на посолството ни в Лондон, към момента в „Менстън“ вече няма чакащи тирове, включително и български.

Британският министър на транспорта Грант Шапс посочи, че към 26 декември в област Кент от общо 15 526 теста за коронавирус са налице само 36 положителни резултата, които представляват едва 0,23% от извършените тестове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html