вторник, 30 април 2024 г.

Здравният министър е първият ваксиниран срещу COVID-19 у нас

Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов стана първият българин, ваксиниран срещу коронавирус у нас. Преди минути той беше имунизиран с ваксината на „Pfizer“ и „BioNTech“ в столичната болница „Света Анна“. Преди дни Ангелов обяви, че ще бъде първият човек у нас, който ще се ваксинира, за да даде личен пример. Очаква се до края на деня да се ваксинират и директорите на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски и на „Пирогов“ професор Асен Балтов.

След професор Ангелов ваксината ще получат доктор Рада Прокопова, която е ръководител на COVID отделенията в „Света Анна“, както и медицинската сестра Ани Кирова.

В Пловдив първите имунизации ще бъдат направени в болницата „Свети Георги“ на председателя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, на медицинската сестра Райна Тодовичина и доктор Венцислав Филипов.

В Бургас в медицински център „Николай Чудотворец“ първа ще бъде ваксинирана медицинската сестра Златина Парушева, а след нея имунитет ще получи доктор Светлин Харалампиев от COVID отделението в болницата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html