вторник, 7 май 2024 г.

„Арсенал“ открадна Коледата на „Челси“

„Арсенал“ си направи страхотен подарък за Коледа. Кошмарната серия на тима от седем мача без победа най-сетне приключи. “Артилеристите” спечелиха с 3:1 лондонското дерби срещу „Челси“, за да се поздравят с първия си успех от близо два месеца насам – за последно те взеха трите точки в първенството на 1 ноември при гостуването си на „Манчестър Юнайтед“.

За съперника пък това бе трета загуба в последните четири шампионатни мача, а треньорът на „Арсенал“ Микел Артета взе глътка въздух навръх първата годишнина откакто е начело на отбора.

Домакините превъзхождаха своя съперник през по-голямата част от срещата и още до почивката успяха да поведат в резултата с 2:0. Головете за „артилеристите“ отбелязаха Александър Лаказет от дузпа в 34-ата минута и Гранит Джака в 44-ата.

През второто полувреме домакините продължиха да играят по-добре от съперника и стигнаха до трети гол, дело на Букайо Сака в 56-ата минута.

До края на срещата не се виждаше как футболистите на „Челси“ могат да стигнат поне до точката, но в самия края нещата се промениха. Тейми Ейбрахъм върна едно попадение в 85-ата минута. С изтичането на редовното време, „сините“ получиха правото да изпълнят дузпа, но несериозното изпълнение на Жоржиньо позволи на вратаря Лено да отрази удара, а с това и пасивът на „Челси“ остана два гола, които вече нямаше как да бъдат заличени.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html