понеделник, 6 май 2024 г.

Пранди викна син на легенда в националния

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Силвано Пранди извика 19 състезатели за подготовка за предстоящата европейска квалификация в Израел (12-17 януари).

Дебют прави синът на легендата Владо Николов – Александър, който играе за „Левски“.

В последния момент от състава отпадна диагоналът Велизар Чернокожев, който играе в Саудитска Арабия. Причина е забраната за полети от и за тази страна, която е в сила от понеделник и това води до невъзможност за неговото пристигане.

Към подготовката в София ще се присъедини централният блокировач Светослав Гоцев, който в продължение на няколко месеца се възстановяваше от травма в рамото. Той вече се чувства доста по-добре и дори взе участие в последните два мача от първенството на Франция.

Четирима от повиканите състезатели – Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов ще се присъединят към лагера по-късно и ще започнат тренировки от 1 януари. Те ще пропуснат контролите със Северна Македония, които са на 29 и 30 декември в Скопие. И четиримата получиха разрешение да изиграят последните мачове за 2020 г. за клубните си отбори.

Всички национали ще бъдат на линия за втората серия от контроли, които са на 6 и 7 януари в столичната зала „Христо Ботев“.

Наличните състезатели ще бъдат събрани на 26 декември следобед и ще им бъдат направени антигенни тестове. Подготовката ще се води в зала „Христо Ботев“, като на 27 декември ще има две тренировки, а на 28 декември волейболистите заминават за Северна Македония. Самият селекционер Силвано Пранди ще пристигне на 27 декември, поради липса на полети от Италия за предния ден.

Всички повикани са: Георги Братоев, Георги Сеганов, Владимир Станков, Цветан Соколов, Димитър Димитров, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Георги Петров, Аспарух Аспарухов, Гордан Люцканов, Александър Николов, Николай Николов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Илия Петков, Стефан Чавдаров, Николай Къртев, Владислав Иванов, Петър Каракашев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html