вторник, 7 май 2024 г.

Марадона е намеквал за самоубийство, твърди семейният му лекар

Почти месец след смъртта на Диего Армандо Марадона, темата около великата десетка продължава да е неизменна в ежедневните заглавия в медиите в Аржентина.

Доктор Алфредо Кахе, който близо 30 години бе семеен лекар на футболния гений и дъщерите му, даде интервю пред местния „Канал 9“.

Медикът е бил близо до Диего до преди около 2 години, когато „обкръжението“ започва да затваря вратите към него не само за доктор Кахе, а и за други хора от най-близкия кръг с приятели на звездата.

„Когато разбрах, че е в клиниката „Олива“ през ноември, веднага отидох да го видя“, каза лекарят. „Но не бях допуснат при него. Само в един случай успях да стигна до стаята му и Диего спеше, напълно упоен. Колеги, които са провели лечението тогава, ми казаха – той е говорил за „прекратяване на това“, намеквал е за самоубийство.

Марадона бе изхабен, уморен от всичко около него. Това бе цирк, но той се умори да бъде главният герой в него. Не успях да поговоря с него за последно, но съм на мнение, че това си бе до голяма степен самоубийство. Или – ако искате – умишлено оставяне в ръцете на смъртта, с надежда тя да дойде“, каза още Кахе.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html