понеделник, 29 април 2024 г.

Христо Иванов иска да се публикуват разпитите на Борисов, Цацаров и Гешев

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов ще обжалва отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство за разпространените през лятото аудиозаписи, за които се твърди, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов. В петък от Спецпрокуратурата обявиха, че проверката им не е установила данни за извършено престъпление.

Иванов ще поиска в най-кратък срок да получи отказа на прокуратурата, както и публичност за всички материали, събрани в рамките на проверката, защото след Нова година ще има ново изслушване в Европейския парламент и „умните и красивите“ искат Европа да се запознае как прокуратурата работи по този случай.

Спомняте си, че Главният прокурор многократно е казвал, че когато има надделяващ обществен интерес винаги прокуратурата ще бъде прозрачна. Само че тази прозрачност засега касае само опоненти на режима. Хайде сега да видим как е разпитан Сотир Цацаров, как е разпитан самият Иван Гешев, как е разпитан Бойко Борисов, какви въпроси са задавани, колко настоятелно са задавани, какви проверки са направени. Нека тази прозрачност да засегне всички, каза Иванов пред сградата на Спецсъда.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html