понеделник, 29 април 2024 г.

Бойко Борисов: Днес започва хубава светла седмица, искам да се говорят само хубави неща

„Днес започва толкова хубава светла седмица, че искам да се говорят само хубави неща“. Това си пожела премиерът Бойко Борисов  при посещението си във военния завод „Терем“ в Търговище.  Заедно с него бе и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

На министър-председателя бяха показани няколко танка, а Каракачанов напомни, че преди дни Министерският съвет е отпуснал 50 млн. лева за модернизацията на танковете Т-72. Средствата ще бъдат изразходвани за смяна на много от системите, ще има система за лазарен лъч и система за управление на стрелбата.

„На този етап е по-важен проектът за новите бронирани машини, които също с танковете ще  се правят в „Терем“. Корабите пък ще са във Варна, а машините за спецчастите идват от завод в Самоков. Парите, които се отделят за отбрана, отиват за българската индустрия“, каза Каракачанов.

Военният министър припомни, че самолетите СУ-25 са ремонтирани въпреки пандемията. „Сключен е договорът за двата кораба и ще плащаме разсрочено. Важни са, защото не може държавата да няма военни кораби“, обясни Каракачанов.

„Толкова ни ядоха за тия кораби, защото немалко пари се отделят за пандемията. Защо са нужни? Остарели са другите, най-младият е на 50 години. Тия, където ни критикуват, да бяха купили 3-4 кораба, докато бяха на власт и да мълчат сега“, каза премиерът.

„Черно море е от особена важност за сигурността, а България трябва да е готова да защитава суверенитета ни“, казаха военните. „Наред с танкове и артилерия, правим и пътищата“, не пропусна да припомни министър-председателят.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html