събота, 4 май 2024 г.

Сираков: Ще успеем да върнем „Левски“ към корените му

„Левски“ е поел по труден, но правилен път, отчете собственикът на „сините“ Наско Сираков след края на есенния дял в Първа лига.

Легендарният голмайстор направи равносметка за свършеното шест месеца, след като получи акциите на клуба.

Сираков обяви, че ръководството на „Левски“ е успяло да свърши седем много важни неща, сред които участие в първенството въпреки тежката финансова ситуация, двойно намаляване на бюджета за заплати, както и реализирането на приходи.

„При идването ми на стадион „Георги Аспарухов“ за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лв. месечно. Сега този разход е 258 773 лв“, коментира Сираков в обръщение, публикувано в сайта на клуба.

„За последните 5 месеца и половина (без декември) „ПФК Левски“ е реализирал приходи от 4 252 425 лв. Това е успех без прецедент в историята на българския футбол, който не само дойде със собствените сили на клуба и неговите привърженици без подкрепата на генерален спонсор, но и при условията на световна пандемия, икономическа криза и жесток удар по едно от малкото приходни пера за „Левски“, а именно – продажбата на билети“.

Сираков отчита и намаляването на задълженията с близо 5 милиона лева, подписването на споснорски договори с „Щрабаг“ и Palms Bet, както и продажбата на трима играчи – Иван Горанов, Стайн Спиерингс и Станислав Иванов.

Собственикът постави и важни задачи пред клуба през 2021 г. „Най-важната цел е да вдигнем спортно-техническото ниво на първия отбор“.

Другите цели пред „сините“ са успешен завършек на разговори за реклама с „мощни фирми“, погасяване на задълженията и обединяване на всички фенове.

„Борбата ще продължи и през 2021 г. Има още много работа да се свърши, но пътят, по който сме поели заедно, е правилният“, казва още легендата.

„Знаех и знам, че ще е трудно, че ще срещнем по пътя си тежки, понякога нелицеприятни трудности, но заедно ще успеем. Ще успеем да върнем Левски към корените му и към неговата идентичност! Искам да ви уверя, че нито за момент не съм загубил вярата, че обединени повече отвсякога ще дарим на любимия клуб живителната глътка въздух, която ще му помогне да полети! Ние вече го правим! Венец в усилията ми като собственик на отбора, е да обединя всички привърженици в кампанията „Аз съм Левски“! Амбициозната ми цел е да имаме поне 100 000 членове и по този начин ФК „Левски“ ще се нареди сред 5-те клуба в Европа с най-много официални членове. За осъществяването на тази цел съм готов през 2021 да посетя всяко кътче в Родината, защото „Левски“ е отборът на народа. Винаги съм казвал, че „Левски“ е създаден да успява!!! Сега е моментът да ви уверя, че ще изградим силен и боеспособен отбор от млади българи (предимно наши юноши) и не много на брой добри и опитни чуждестранни футболисти. Те трябва да играят пред пълни трибуни, на модернизиран стадион, отговарящ на стандартите на любящата и взискателна синя публика. И не на последно място, аз и екипът ми ще продължим да работим абсолютно прозрачно, казва в заключение Сираков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html