понеделник, 6 май 2024 г.

Уникален Harley Davidson е сред наследството на Марадона

Уникален мотоциклет Harley Davidson на името на Марадона е сред наследството на футболния гений, който почина на 25 ноември от инфаркт.

Той му е подарък от беларуския клуб „Динамо“ (Брест), чийто почетен президент е самият Диего. Подарен му е през 2019 г., когато Марадона се възстановяваше в клиниката „Оливос“, северно от Буенос Айрес, след претърпяна операция на коляното.

Испанският „Ас“ припомня, цитирайки адвокатът на легендата, видяла какво ли не в живота си, че Марадона е останал истински изумен и трогнат от жеста. „Диего беше изумен да види снимките на мотоциклета, създаден специално с идеята, че ще символизира цялата футболна слава на аржентинеца“.

Юрий Шиф, отговарящ за проекта за персонализиране на мотора в бутиковия сервиз ShifCustom, обясни тогава, че идеята е била да се създаде нещо, което да показва „как би изглеждал Диего, ако беше мотоциклет, а не футболист. И резултатът оправда очакванията.

Моделът, Harley Davidson Fat Bob 107, беше напълно трансформиран: височината на мотоциклета беше намалена, всички части бяха ръчно изработени, инсталирани са нова електроника и контроли, а кожената седалка беше поръчана на отделна фирма.
И накрая, превозното средство беше покрито с множество джаджи, подробности и „марадонски“ намигвания.

Числото 10 беше поставено на лично място отпред на мотоциклета, резервоарът за гориво беше боядисан в цветовете на аржентинския флаг, а подписът на футболиста беше отпечатан на ръба на седалката. А черешката на тортата бе гениалното хрумване предното колело да се превърне в „златна топка“, най-голямото предизвикателство в целия труден творчески и технически процес на „Yo soy el Diego“.

Паричната стойност на този подаръка е между 30 000 и 40 000 долара. И въпреки, че е най-специалният и уникален, това не беше единственият подарък, който белоруският клуб направи на Марадона в знак на благодарност за включването на легендата в ръководството – като президент на клуба, а 3 месеца по-късно и като почетен президент на Динамо Брест.

Диего бе удостоен и с пръстен със скъпоценен камък на стойност 300 000 долара, с 0,5% от акциите на клуба и амфибиен джип Overcomer Hunta, който позволява и плаване във водни басейни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html