понеделник, 6 май 2024 г.

Наша журналистка се ваксинира: Чувствам се чудесно, всичко е наред!

Изображението може да съдържа: 1 човек, на закрито, текст, който гласи 'Yes, I did it!'

Българската журналистка Ваня Крамер, която от 20 години живее в Чикаго, се ваксинира с анти-ковид препарата на Pfizer. Ето какво каза Ваня след процедурата:

„Преди половин час получих първата доза от ваксината на Pfizer. Чуствам се чудесно. Първите 15 минути само седях по препоръка на сестрата, която ми би инжекцията. След това се разхождах, пих вода, сега ще си взема кафе. И чак тогава ще шофирам. Обещавам да бъда откровена с вас и да споделя, ако имам странични симптоми. За мен масовото ваксиниране е много важно, най-голямата и важна крачка към връщането ни към нормалността! Питайте, ако имате въпроси! Ваксинирам се с желание и вълнение, и защото искам скоро да прегърна майка ми и брат ми. Искам да се видя с приятели в България и Европа, да празнуваме с Дейвид на красиво място наближаващата ни годишнина от сватбата. Искам синът ни да се върне в училище, да има нормален 11 -ти и 12-ти клас. Да е в сградата на гимназията и да е сред връстниците си –  да се влюбва, да закъснява за час, да се шегува с приятелите си.

Ваксинирам се, защото искам да ходя на театър, на кино, на концерти, на срещи с писатели. Защото искам да пия дълго кафе с приятелки…Ваксинирам се, защото обичам живота! Втората доза ще е на 7 януари, на Ивановден.“

Малко по-късно Ваня отново сподели дали има някакви усещания, болки или реакции на ваксината. „6 часа след като получих първата доза от ваксината на Biontech& Pfizer се чувствам

чудесно, не ме боли ръката, не ми се вие свят, не съм уморена, не припаднах. Нямам никакви алергични реакции. Добре са и всичките ми ваксинирани колеги, аз ги държа под отчет и тях.

(Не ми е намалял апетита, не съм пропяла правилно, не станах руса и двуметрова, не поумнях. Не заприличах на Джорд Клуни или Клаудия Шифър. Ще чакам, има още много време. Може след втората доза).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html