вторник, 7 май 2024 г.

Бойко Борисов: Докато другите бърборят, ние изграждаме

 

Снимка Интернет

„Докато другите бърборят, ние изграждаме- депа, пречиствателни станции. Това води до подобряване на здравето на гражданите. Тези, които много обичат да бърборят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и какво ние само за няколко години“, каза премиерът Бойко Борисов в Пазарджик. Той посети новото депо за боклук в града заедно със  здравния министър Костадин Ангелов и на екологията – Емил Димитров – Ревизоро.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов поясни, че старото депо вече е рекултивирано с 4 млн. лева., а неговият капацитет е бил изтекъл още далечната 1986 г.

„То затова не е правено защото струва 31 млн. лева“, обясни Борисов. „Да хвърляш по ливадите е безплатно. Затова не е правено. След това ходят, запалят по ливадите. А след това Ангелов вика първи сме по смъртност.“, каза премиерът, който отбеляза, че на мястото на депото преди е било една поляна, пълна с боклуци.  Емил Димитров поясни, че депото ще обслужва 7 общини.

Борисов разгледа депото и инсталацията за сепариране., чиято цел е да се намали обемът, който след това да отиде в клетката за депониране. Част от вторичният отпадък пък го продават на други фирми, които го ползват за своята продукция. Премиерът изтъкна, че подобни депа се строят в Ямбол и Шумен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html