вторник, 7 май 2024 г.

„Юнайтед“ подписа със син на легенда и взе нов скалп във Висшата лига

„Манчестър Юнайтед“ взе шеста победа от шест гостувания от началото на сезона във Висшата лига – 3:2 при визитата на „Шефилд Юнайтед“.

Момчетата на Оле Гунар Солскяр реализираха два и повече гола в 10 поредни гостувания във Висшата лига. За последно това е правил „Тотнъм“ през далечната 1960 г.

Домакините поведоха в 5-ата минута, когато получилият титулярно място на вратата на „Юнайтед“ Дийн Хендерсън направи груба грешка.

Доскорошният страж на „Шефилд“ не успя да изчисти навреме една топка, която стигна до Макголдрик и той вкара за 1:0.

Още до почивката обаче Рашфорд и Марсиал се разписаха, за да докарат резултата до 2:1. За попадението на французина ефектна асистенция направи сънародникът му Пол Погба.

Скоро след подновяването на играта Рашфорд вкара още веднъж, но Макголдрик също записа втори гол три минути преди края и затова се наложи гостите да треперят до края.

Трите точки обаче бяха спечелени и с тях „Юнайтед“ достигна 6-ото място в класирането с 23 т.

Лидерът „Ливърпул“ има предимство от 5 т., но и мач повече. „Шефилд“ остава последен с едва 1 т. от 13 срещи.

„Победата можеше да е и по-убедителна. При 3:1 загубихме концентрация. Факт е, че ъгловият удар, от който падна вторият гол за домакините, беше грешно отсъден, но след това стана наистина трудно“, призна Солскяер.

„Всичките ни голове бяха прекрасни. Знаехме, че от физическа гледна точка мачът ще е много сложен. Получи се истинска битка. Това е беше от онези мачове, които се превръщат в ценен урок за футболистите“, продължи норвежецът.

В същото време стана ясно, че договор с „Манчестър Юнайтед“ е подписал синът на голмайстор №1 на клуба Уейн Рууни – Кай. „Ден за гордост. Кай подписа с Манчестър Юнайтед. Продължавай да работиш усилено, синко“, написа бившият английски национал в социалните мрежи.

Кай е най-големият от четирите сина на Уейн Рууни и съпругата му Колийн. Момчето е запален фен на „червените дяволи“ и ще продължи развитието си в академията на английския гранд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html