понеделник, 29 април 2024 г.

Как теляците на Бойко вече го раздават „активните борци“ срещу… Бойко

Иво ДИМИТРОВ

Да плачеш ли, да се смееш ли, или да псуваш сърдито? Човек се чуди как да реагира на политпародията наоколо. Голяма част от тези, които допреди няколко години изпълняваха функциите на теляци на ГЕРБ, вече се хванаха за гушите кой е по-голям активен борец срещу Бойко Борисов. Става дума за някои от така наречените основни фигури от летните протести, които очевидно искат не само власт и пари, но и привилегията да бъдат признати от народа за демократи. Това ме връща в детските спомени към годините, когато БКП сочеше за свой ариергард организацията на АБПФК (активните борци против фашизма и капитализма).

Представяте ли си за какви шизофреници става дума – бившите коалиционни партньори от десницата, в лицето на Атанас Атанасов и на министъра от второто правителство на Борисов – Христо Иванов, спорят с назначената с подкрепата на ГЕРБ за омбудсман Мая Манолова. Спорят и се карат публично кой е по-протестиращ и кой мрази повече Бойко Борисов. Отстрани масло в огъня налива Николай Хаджигенов. В същото време край тях нахалникът Цветан Цветанов ръси обиди срещу ГЕРБ, сякаш същият този комедийно-гротесков типаж на прехода не изграждаше еднолично структурите на тази партия и не мачкаше всички инакомислещи. Силово, по вифаджийски. Сега иска да го приемем чист, неопетнен и опрятен. Спомням си, че веднага след като с някои колеги му извадихме далаверата с шестте апартамента, започна следенето, подслушването и всекидневният тормоз. Бях в Лондон, когато някакви чантаджии от службите на илитерата Станимир Флоров – този безумец, оглавявал ГДБОП, звъняха и притесняваха мои приятели, за да ги разпитват за мен. Незаконно, разбира се. Няма как да се забрави, че с парите на данъкоплатците същият този Цветан на мисълта поръчваше и плащаше гнусни статии и цели предавания срещу журналистите, които вадехме на бял свят далаверите им. Сега този бил опозиция. Нещо повече – плаща като разсилен на панаир на медии, пиари и социолози да го тикат напред. Откъде пари бе, Цветанов?

Че българските политици са завършени зад..ци, няма съмнение. Но много ми се иска част от тези миризливи зад..ци да не ни се навират пред носа. Още повече под формата на  опозиция. Хората виждат и имат памет. Това е причината за всеобщото отвращение. Политическата сган, която някои наричат политическа класа, толкова е опротивяла на българина, че вече тотално е на път да го направи аполитичен. А не ви ли се струва, че може би това е била целта?

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html