понеделник, 6 май 2024 г.

Дузпа, червен картон и 1:0 за ЦСКА срещу „Левски“

ЦСКА спечели с 1:0 дербито срещу „Левски“ и така затвърди добрата си форма, макар и не след толкова впечатляващо представяне.

Победата бе шеста поредна за „червените“, докато съперниците им не успяха да спечелят в четвърти пореден двубой.

Гамбиецът Али Соу реализира единственото попадения в своя мач №100 за клуба, който може да се окаже и последен за него, а в срещата имаше всичко – от пропусната дузпа до червен картон.

„Сините“владееха играта в първите минути, но до опасности не се стигна.

Соу се измъкна от защитата на съперника в 19-ата минута и падна след контакт с Николай Михайлов, но вратарят първо игра с топката, така че претенциите на “червените” за дузпа бяха неуместни.

Той все пак откри резултата още в следващата атака. Нападателят пробяга с топката повече от 20 метра, изпревари трима играчи на „Левски“ и стреля над Михайлов за 1:0.

В 21-ата минута Амос Юга можеше да вкара втори гол, но не уцели топката хубаво от няколко метра. Малко след това Йомов повтори упражнението.

Импулсът при ЦСКА бе очевиден, а Георги Йомов се откъсна сам срещу вратаря в 31-ата минута, но той спаси, а топката се озова в Тиаго, който от своя страна бе фаулиран и падна в наказателното поле, а Никола Попов отсъди дузпа. Съдията за момент се поколеба, но потвърди решението си. Португалецът се нагърби с изпълнението, но стреля в обсега на вратаря, който спаси в 34-атаа минута.

В 74-ата края Амос Юга, който вече имаше жълт картон, бе изгонен за ритник без топка срещу Робърта.

С човек повече левскарите за първи път се настаниха за по-дълго време в половината на съперника, но не успяваха да създадат сериозни опасности. В 93-ата минута Густаво Бусато направи ключово спасяване, след като спаси удар с глава на резервата Насиру Мохамед.

С трите точки ЦСКА събра 33 и се изравни „Локо“ (Пд), които заемат втората позиция благодарение на по-добрите си показатели.

Лидер е шампионът „Лудогорец“ с 36 точки и мач по-малко. В неделя разградчани приемат „Ботев“ (Пловдив) в последната среща от есенния полусезон в Първа лига.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html