вторник, 7 май 2024 г.

Григор Димитров се отказал от Агаси

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров ще се откаже от услугите на легендата Андре Агаси, с когото работеше през последните няколко години. Това съобщава изданието essentiallysports.com. Както вече ви информирахме, новият треньор на звездата от Хасково ще бъде Данте Ботини, който, по подобие на предишен негов наставник – Даниел Валверду, е латиноамериканец.

Ботини е аржентинец, известен е с работата си с Кей Нишикори, а в кариерата си има финал на Голям шлем и 12 трофеи. Новият наставник на Димитров е на 41 години.
Според essentiallysports.com главната цел на Григор в работата с Ботини ще бъде да направи сериозен удар през 2021 година. Българинът ще се опита да постигне „по-конкретни резултати“ през новата година. Димитров няма титла от 2017-а, когато триумфира във финалния Мастърс в Лондон.

Изданието посочва, че решението за раздяла с Агаси от страна на 29-годишния тенисист е повлияно от факта, че американската легенда много рядко е пътувал с него на турнири.

Само преди дни пък един от най-големите американски таланти в тениса Себастиан Корда се похвали, че тренира под ръководството именно на легендарния Андре. През 2018-а Корда спечели юношеския Australian Open и специалистите му предвещават сериозно бъдеще и в мъжкия тенис. Все още не е ясно дали ангажиментът на Агаси към талантливия негов сънародник е краткосрочен или дългосрочен, но предстои и това да стане ясно съвсем скоро.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html