понеделник, 6 май 2024 г.

Пожар в старчески дом в Русия отне живота на 11 човека

Единайсет възрастни и трудноподвижни обитатели на старчески дом в Русия, са загинаха в пожар в руската република Башкортостан, в съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА. Когато пожарникарите са пристигнали на място пламъците са били обхванали 72 квадратни метра площ. Според властите на област Абзелиловски, в опожарената сграда е имало общо 16 души. Петима от тях са спасени. Един от спасените е хоспитализиран поради хронично заболяване.

Според източник в спешните служби, персоналът на пансиона, по предварителни данни, е успял да избяга, загинали са само възрастни гости. Образувано е наказателно дело за причиняване на смърт по небрежност. Според източници, пансионът не е имал лиценз за постоянно пребиваване на гостите.

В район Абзелиловски е въведен авариен режим. Ръководителят на Башкирия Радий Хабиров отиде на мястото на извънредното положение. Той ще проведе заседание с Държавния комитет за извънредни ситуации.Регионалното главно управление на Министерството на извънредните ситуации съобщават, че постройката се е експлоатирала като частна жилищна сграда и в нея е нямало пожарогасителни системи. Причината за пожара може да бъде небрежно боравене с огън.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html