неделя, 5 май 2024 г.

Неймар аут до края на сезона?

Бразилската звезда на ПСЖ Неймар може да пропусне остатъка от сезона, ако се оправдаят най-лошите прогнози за травмата му, получена в неделя вечер.

Нападателят бе изнесен на носилка в добавеното време на домакинския мач срещу „Лион“, след като срещу него бе извършено нарушение. Наглед то не бе много грубо, като Тиаго Мендеш опита да стигне до топката, но левият крак на Неймар остана под неговия и се огъна лошо в глезена.

Съдията първоначално даде жълт картон на Мендеш, но след преглед на положението си промени решението и отстрани бразилеца.

Най-скъпият футболист на планетата бе изнесен, облян в сълзи и викащ от болка.

Бащата на Неймар реагира остро след мача и постави въпроса защо реферите не взимат по-строги и навременни мерки. „Докога? Защо трябва да се чака до седмото, осмото нарушение? Нуждаем ли се от видеоповторенията, за да видим, че играчът трябва да бъде изгонен? Нуждаем ли се от видеоповторенията, за да видим, че нарушението е толкова опасно“, попита той чрез публикация в Инстаграм.

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел призна на пресконференцията след мача, че очаква резултатите от прегледите, но има опасения дори за счупване.

„Това място е изключително чувствително за него“, каза германецът. „Нееднократно левият му глезен е бил проблем, а и най-често атаките на бранителите попадат в него.“

Тимът на Неймар загуби мача – 0:1 на свой терен, с което вече има четири поражения в първите 14 кръга. ПСЖ завърши миналия сезон с общо три загубени мача. Несменяемите шампиони в последните години имат 28 точки, докато на върха са „Лил“ и „Лион“ с по 29. „Марсилия“ има 27.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html