понеделник, 29 април 2024 г.

Акрапович: Няма фаворит в дербито

„Моето мото, което казвам на играчите като тренираме е, че най-трудно е да вкараш и най-лесно е да пропуснеш. Може би липсваше свежест. Противникът ни вкара един гол от нищото. После срещата стана по-интересна. Доволен съм от трите точки. Продължаваме напред“, коментира треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович след успеха над „Ботев“ (Враца).

Той коментира и предстоящия сблъсък с „Левски“ в петък.

„В дербито няма фаворит. Искаме да покажем, че сме по-добри на терена. Трябва да се подготвим и да покажем лицето, които аз искам“, добави Акрапович.

„Изключително важно бе да вземем трите точки, като се има предивд, че имахме и тежък мач в Европа. Вече обаче мачовете в Лига Европа свършиха и трябва да сме концентрирани в първенството. Можехме да си решим мача по-рано, но не успяхме да се зарадваме с по-убедителен успех. Изпуснахме доста голове. Наша грешка ни накара да нервничим до самия край. Излизаме да победим „Левски“. Независимо в какво състояние са, те ще се крайно мотивирани. Трябва да подходим сериозно и да изиграем един добър мач и да се поздравим с успеха. Крайна нужда имаме от тези точки, ако искаме да се борим да станем шампиони“, заяви капитанът на ЦСКА Петър Занев.

Мнение изказа и почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев.

„Намалихме оборотите, вкарахме си сами техния гол. Това даде притеснения в играта, но точките са важни. Трябва тази седмица да има точност, разучаване. Знаете с кого е следващият мач. Много години очакваме тези срещи. Смятам, че сериозно се готвят треньорите и футболистите. Тези мачове винаги са спорни. Да кажем, че този път имаме някакво предимство, но футболистите трябва да се докажат. Има време да коментираме как изглежда отбора с Акрапович. Важното е да има хубави мачове и резултати. Половин гол да вкараме, един гол да вкараме, но резултати да има“, заяви в типичния си стил Стратега.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html