понеделник, 6 май 2024 г.

Исторически провал за „Лудогорец“ в Лига Европа

„Лудогорец“ записа най-срамното си участие в груповата фаза на турнира Лига Европа. Тимът от Разград приключи с 6 загуби от 6 мача, нещо безпрецедентно в неговата история. Головата разлика на отбора в тези срещи е 7:19.

В последния си, протоколен, мач от Лига Европа българският шампион загуби безславно с 1:3 от австрийския ЛАСК Линц като домакин. В последната минута на първото полувреме вратарят Пламен Илиев спаси дузпа, бита от Томас Гойгингер. 45 секунди след началото на второто полувреме Лудогорец поведе с 1:0. Страхотна атака на влезлия като резерва Елвис Ману и Клаудио Кешерю завърши с гол на първия. И дотук свърши всичко хубаво за „Лудогорец“…

ЛАСК Линц изравни в 56-ата минута чрез Филип Вайсингер, а шест по-късно по-късно получи втора дузпа от руския рефер Витали Мешков. Този път Рене Ренер бе точен от бялата точка – 1:2. В 68-ата Мадс Емил Мадсен направи резултата 1:3 и осигури победата на ЛАСК Линц.

„Разочаровани сме от представянето ни тази година в Лига Европа. Не спечелихме нито една точка, а това не отговаря на амбициите на клуб като „Лудогорец“, заяви треньорът на разздградчни Станислав Генчев след мача.

„Изиграхме слабо първо полувреме, но след почивката започнахме добре. Поведохме и след това бързо рухнахме след изравнителния гол. Дадохме инициативата на съперника и до края не можахме да намерим себе си. Веднага след мача е много трудно да се направят изводи, но щом в 6 мача не спечелихме дори точка, отговорността е на треньорите и футболистите. Отборът може много повече, но не го показа.“

„Бъдещето ми ще стане ясно след края на сезона, сега съм временен наставник. Остават ни три мача от българското първенство, които трябва да спечелим, за да станем шампиони. След това ще се правят сериозни анализи на представянето“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html