понеделник, 6 май 2024 г.

Слави остава без предизборни концерти

Решението на президента Румен Радев да насрочи изборите за 28 март следващата година е тежък удар върху плановете за нестандартна предизборна кампания на Слави Трифонов и неговата партия „Има такава държава“.

Трифонов смятал да заложи на изпитаната схема с концертите на открито, които да използва, за да пропагандира идеите на партията си и да дръпне гласове. Сценаристите измислили схема с около 30 безплатни концерта в цялата страна, на които да бъдат представени кандидат-депутатите на Слави и компания. Шоуменът дори потривал ръце  как ще изпревари БСП в изборния ден и ще вземе около 20% от гласовете на българите.

Решението на Радев е тежък удар върху бъдещата кампания на Слави, който се надявал изборите да са в края на май, за да може да направи концертите си в големите градове в страната. Близки до лидера на „Има такава държава“ коментираха, че Трифонов дори подозирал тайна уговорка между Румен Радев и Бойко Борисов, което излиза извън орбитата на здравия разум. Но когато става дума за обкръжението на Дългия, не можем да имаме кой знае какви илюзии.

Очаква се ограниченията за струпване на много хора на едно място да останат в сила поне до края на март, което тотално проваля плановете на Трифонов. Проблеми с кампанията ще имат още Отровното трио и Мая Манолова, защото мерките на правителството не им позволяват да организират ежедневните си протести срещу Борисов и Гешев.

Така освен Радев, който ще задоволи собственото си его, определяйки категорично дата за изборите, печеливши от решението му ще са ГЕРБ и БСП. Управляващите се надяват на гласовете на ваксинираните срещу COVID-19 и водената политика за овладяване на кризата, на хората, получили бонуси от бюджета през последните месеци, както и на вота на държавната администрация и на общинските администрации по места, които в мнозинството си са на ГЕРБ. БСП пък от своя страна разчита на твърдия си електорат, който ваксиниран и с по 50 лева отгоре върху пенсиите, със сигурност ще се отправи към урните в края на март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html