понеделник, 6 май 2024 г.

„Юнайтед“ аут от Шампионската лига, Роналдо унизи „Барса“ (обзор)

РБ (Лайпциг) продължи напред към елиминациите в Шампионската лига, изхвърляйки „Манчестър Юнайтед“. Германците спечелиха срещу именития си съперник с 3:2 и си гарантираха участие в турнира и през 2021 година.

Анхелиньо, който е собственост на „Манчестър Сити“ откри за домакините още във втората минута, когато с отличен удар превърна пас на Марсел Забицер в асистенция – 1:0. След още десет минути отново Анхелиньо бе главно действащо лице, след като асистира на Амаду Хайдара, който с воле вкара втория гол за германците.
В 30-ата минута се стигна и до трети, който бе дело на Вили Орбано, но и който бе отменен заради засада след консултация с ВАР.

В основата на всичко креативно за „червените дяволи“ за пореден мач бе Бруно Фернандеш, който намираше съотборниците си на добри позиции, а освен това опитваше и сам да отбележи, но това така и не се получаваше. В 68-ата минута португалецът бе изключително близо, но удари гредата след пряк свободен удар.
Почти светкавично след това Джъстин Клуйверт наказа поредната грешка в защитата на „Манчестър Юнайтед“, откъсвайки се между двама играчи на английския тим, за да вкара във врата та на Давид де Хеа – 3:0.

Фернандеш все пак успя да отбележи, макар и от дузпа за 3:1 десет минути преди края. Надеждата за гостите остана жива благодарение на най-противоречивата фигура в редиците на отбора в последно време – Пол Погба. Появилият се като резерва французин отбеляза с глава след корнер в 82-ата минута.

В същото време „Ювентус“ удари тежко „Барселона“ с 3:0 на „Камп Ноу“ в последния си мач от група G на Шампионската лига и завърши начело в групата.
Кристиано Роналдо засенчи Лионел Меси в битката на футболните величия и отбеляза два гола от дузпи.

Сериозна роля в срещата имаше и системата ВАР, която отмени дузпа в полза на домакините и четвърти гол за тима от Торино.

В 13-ата минута Араухо опита да спре Кристиано с ръка, а португалецът веднага се възползва от това, падна и си спечели наказателен удар, от който откри резултата.
Уестън Маккени направи 2:0 с атрактивен акробатичен удар само няколко минути по-късно, оставен непокрит след центриране отдясно.

В 52-ата минута първо Араухо избута Роналдо, а после Ленгле игра с ръка в наказателното си поле и се стигна до втора дузпа за „Юве“.

Роналдо още веднъж безпроблемно се разписа, а до края каталунците създадоха положения, но не успяха да отбележат.

С победата „бианконерите“ събраха 15 точки и с по-добри показатели в преките двубои изпревариха съперника в крайното класиране.

И двата отбора обаче ще играят на 1/8-финалите в турнира на богатите.

Всички резултати

„Лацио“ – „Брюж“ 2:2

„Зенит“ – „Борусия“ (Дортмунд) 1:2

„Рен“ – „Севиля“ 1:3

„Челси“ – „Краснодар“ 1:1

„Динамо“ (Киев) – „Ференцварош“ 1:0

„Барселона“ – „Ювентус“ 0:3

ПСЖ – „Истанбул“ – прекратен

РБ (Лайпциг) – „Манчестър Юнайтед“ 3:2

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html