събота, 4 май 2024 г.

Умните и красивите лансират Гого Лозанов за шеф на БТА

Край тъчлинията като резерва на градската десница загрява Кирил Вълчев

Георги Лозанов, или както е по-известен като Жоро Папийонката, е изборът на градската десница за шеф на БТА. Бившият зет на покойния художник Светлин Русев е припознаван от кръгове, които гравитират около „Да, България“ и наследниците на Иван Костов, пише в новия си брой вестник „Галерия“.

Мястото в държавната агенция бе овакантено, след като в средата на ноември, вследствие на усложнения от ковид от този свят си отиде дългогодишният началник на телеграфната агенция Максим Минчев.

Покойният Максим Минчев и Георги Лозанов

Гого Лозанов от няколко години е на питателна храна в БТА. През 2018 година той бе назначен за директор на дирекция „Културни комуникации“ в агенцията, като въпросната структура бе създадена специално заради него, а от 2019 година покойният Максим Минчев го бутна на още една хранилка и го направи шеф и на новия мултимедиен център. И досега служители на БТА се питат какви функции е изпълнявал Лозанов, който на всичкото отгоре получавал и чорбаджийска заплата, докато те летят по събития с фотоапаратите и микрофоните.

Ако номерът на умните и красивите с Лозанов не мине, на пистата като тяхна първа резерва загрява водещият на обзорното предаване на Дарик радио „Седмицата“ – Кирил Вълчев. Вълчев е възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури и е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като адвокат в Софийската адвокатска колегия, бил е и хоноруван асистент в Юридическия факултет на СУ.

Кирил Вълчев

Шефът на БТА се избира от Парламента по предложение на Комисията по култура и медии към Народното събрание. Според двама независими един от друг информатори на „Галерия“ кандидатурите на Лозанов и Вълчев щели да бъдат отхвърлени още в парламентарната комисия, където умните и красивите нямат никакво влияние.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html