понеделник, 6 май 2024 г.

Владимир Кличко съветвал Джошуа как да бие Кобрата

Антъни Джошуа разкри, че легендарният украинец Владимир Кличко му е давал съвети как да победи в събота Кубрат Пулев.

Мачът за световната титла в бокса е в Лондон в събота, а Ей Джей е сочен за фаворит на букмейкърите да защити поясите си.

„Преди няколко седмици говорих с Владимир за Пулев“, призна пред Sky Sports Джошуа. „Ние с него обсъждаме често неща по телефона, вероятно ще се чуем пак преди събота. Не съм сигурен обаче дали да приема напълно съветите – този Пулев, с който аз ще се бия не е същият, с когото се би Кличко. В бокса мачовете са напълно различни, няма два идентични. Особено с такава дистанция във времето.“
Кубрат бе победен от украинеца през 2014-а, а три години по-късно кариерата на Кличко приключи, когато Джошуа го победи на „Уембли“.

Британецът разкри, че работи с четирима спаринг партньори по време на лагера си в подготовката за боя в края на тази седмица.

Двама от тях са млади и обещаващи боксьори, които още са непобедени – Фабио Уордли и Питър Кадиру, докато другите са опитни и бивши претенденти за пояси в тежката категория – Брайънт Дженингс и Джералд Уошингтън.

Същевременно промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, отново се закани Пулев да бъде нокаутиран и разбит на ринга.

„Антъни може да нарани Пулев във всеки един момент, толкова мощ има“, каза Хърн.

„А след като го направи, ще го смачка. Той ще накъса Кубрат на парчета, ще му направи дисекция. Пулев обича да диктува темпото, първите рундове ще са на изчакване и надиграване. Но така бе и в мача на Джошуа с Кличко“, уверен е Хърн.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html