понеделник, 6 май 2024 г.

Буяр Османи: Албанците и македонците изграждаме общо бъдеще

Никой няма право да преговаря за идентичността, която е червена линия. Това заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи в ефира на местна телевизия снощи, пише вестник „Слободен печат“, цитиран от информационна агенция „Фокус“.

„Идентичността и езикът са червените линии, както за македонците, така и за нас. Никой няма право да преговаря за тях. Ние, албанците, заедно с македонските граждани изграждаме общо бъдеще, живеем заедно, имаме общи нужди. Албанците ще останат верни до края. Сега е времето за солидарност за по-добро бъдеще“, каза Османи по „ТВ 21“.

Назначаването на бившия премиер Владо Бучковски за специален пратеник на скопското правителство в България, според външният министър, има за цел да възстанови доверието между двете страни.

„Като бивш министър-председател той има достатъчно опит да работи за възстановяване на доверието между двете страни. Бучковски е опитен, има добри контакти в България и ние вярваме, че той е правилното решение, предложено от премиера Заев и от мен“, каза Османи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html