понеделник, 6 май 2024 г.

Личният адвокат на Тръмп с коронавирус

Личният адвокат на президента Доналд Тръмп – Рудолф Джулиани, е с положителен тест за COVID-19. 76-годишният юрист е бил откаран в болница в столицата Вашингтон. До момента не е ясно какви симптоми има Джулиани.

Синът му Андрю, който работи в Белия дом и миналия месец също се разболя, съобщи, че баща му се чувства добре.

В Twitter пък президентът Тръмп написа: „Руди Джулиани, най-великият кмет в историята на Ню Йорк, който работи неуморно, за да изобличи най-корумпираните избори в историята на САЩ (досега!), даде положителна проба за Китайския Вирус“.

„Оздравявай бързо, Руди, ще продължим задачата!!!“, добави Тръмп, който не признава загубата си от Джо Байдън на президентските избори от 3 ноември.

Рудолф Джулиани, който води съдебните дела срещу резултатите от изобрите, е поредният заболял в близкия кръг на президента. Тръмп и екипът му са подложени на остри критики за неспазване на противоепидемичните мерки.

Руди Джулиани е роден на 28 май 1944 г. в Бруклин, Ню Йорк. Учи в Манхатънския колеж, намиращ се в Ривърдейл, в района на Бронкс, с първа специалност политология и втора – философия.

Заема длъжността кмет на град Ню Йорк от 1994 до 2001 г.

Джулиани става международно известен по време  и след атентатите от 11 септември 2001 г. Списание Тайм го обявява за „Личност на годината“ през 2001 г., a през 2002 г. кралица Елизабет II го удостоява с почетно рицарско звание.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html