понеделник, 6 май 2024 г.

„Арда“ шокира „Левски“ на „Герена“

„Левски“ загуби с 1:2 от „Арда“ в мач 15-ия кръг на Първа лига. „Сините“ вече имат 7 загуби от 13 изиграни мача през сезона. Това бе и четвърто поражение у дома след тези от „Берое“, „Царско село“ и „Черно море“. „Арда“ пък записа своя първи успех срещу „Левски“ в историята си.

Поражението за „сините“ във втория мач на Славиша Стоянович след завръщането му дойде по драматичен начин. В 41-ата мин „Арда“ поведе с гол на Матеус Леони от засада.

В 56-ата мин домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Здравко Димитров. Изолираният от отбора заради нежеланието си да преподпише Станислав Иванов бе пуснат в игра заедно с Паулиньо на местата на Юруков и Димитров.

Игралият своя втори мач в професионалният футбол Патрик-Габриел Галчев получи удар в главата и играеше с превръзка, но след повторен удар в края на мача трябваше да бъде заменен от Старокин, въпреки голямото си желание да продължи да се бори. От скамейката се появи и Валери Божинов на мястото на Насиру Мохамед.

В 89-ата мин Божинов подаде на Паулиньо, който стреля, вратарят Иван Караджов не се намеси по най-добрия начин и топката влезе в мрежата – 1:1.

Веднага след подновяването на играта обаче „Арда“ шокира „Левски“. Мартинов изведе Коконов, който отбеляза с мощен удар – 2:1 за гостите.

„Футбол се играе 90 минути, а не 45 минути. Първото полувреме не бяхме на ниво. Липсваше ни самочувствие, комбинации и контрол“, заяви треньорът на „сините“ Славиша Стоянович.

“Втората част бе по-добра за нас, но има още много работа. Заиграхме с трима нападатели, но в края получихме втори гол. Наивно, веднага след като бяхме вкарали. Това беше голяма грешка“, добави наставникът на “сините“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html