понеделник, 6 май 2024 г.

В събота – 150 дни антиправителствени протести и пето велико народно въстание

В 149-ия ден от антиправравтиелствени протести автошествие тръгна от БНБ в посока парк-музей „Врана“ по „Цариградско шосе“ малко след 15.30 часа.  Проявата е организирана от „Отровното трио“. За шествието пристигнаха десетки автомобили. Те се събраха пред БНБ, откъдето тръгнаха по маршрут  „Софийски университет“, Орлов мост, бул. „Цариградско шосе“, парк-музей „Врана“ и обратно.

„Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да спазваме противоепидемиологичните мерки, защото виждаме, че ситуацията в държавата е доста сложна с коронавируса. Днес отново ще караме този път в друг маршрут – до двореца „Врана“, с 20 километра в час, с надути клаксони, за да не може да продължава да си мисли правителството, че ние сме спрели с протестите“, заявиха организаторите. Целта им остава същата – оставки на правителството и на главния прокурор и честни избори.

Вчера антиправителственият протест се фокусира върху дипломатически мисии.  След това демонстрантите преминаха пред резиденцията на американския посланик Херо Мустафа. Те ѝ отправиха покана за участие в общонационалния протест в събота, когато ще е 150-ият ден на демонстрации срещу правителството и главния прокурор.

По време на планираното Велико народно събрание на 5 декември се предвижда затваряне на улици и блокиране на ключови кръстовища. От Отровното трио призоваха към масовост на демонстрацията, като посочват, че това е бунт на свободните хора за защита свободата, за достойнство и за справедливост.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html