понеделник, 6 май 2024 г.

Евродепутатът от гей оргията бил близък с Андрей Ковачев

Унгарският вече бивш евродепутат Йозеф Шайер, който миналия петък бе арестуван в разгара на гей оргия с 25 мъже в центъра на Брюксел, бил един от най-близките приятели и сподвижници на българския евродепутат Андрей Ковачев. Двамата дори са засичани да обядват в ресторант до Европарламента, твърди седмичното издание „Уикенд“. В същото време за anteni.bg Андрей Ковачев признава, че се познава с колегата си, но отрича да е близък с него.

Преди да бъде арестуван, Йозеф Шайер се изявяваше като ултраконсерватор и заклет хомофоб. Той е автор на конституционни поправки, които определят брака в Унгария като съюз между мъж и жена. Видният политик от партията на Виктор Орбан е евродепутат от влизането на Унгария в Европейския съюз през 2004 година. Самият Орбан заяви, че Шайер няма никакви оправдания за действията си и те са в разрез с ценностите, проповядвани от партията им, която е твърд защитник на традиционните християнски ценности.

На секспартито в Брюксел са присъствали и двама неназовани дипломати. Засега няма данни за българско участие, независимо че в социалните мрежи у нас се появяват необосновани намеци, уличаващи като възможни участници Кристиан Вигенин, Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев и Радан Кънев. Подобни подхвърляния обаче хвърлят единствено петно върху авторитета на нашите избраници, които нямат нищо общо с гей оргията.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html