понеделник, 29 април 2024 г.

„Реал“ (Мадрид) пред отпадане от Шампионската лига (обзор)

Испанският гранд „Реал“ (Мадрид) е пред отпадане от Шампионската лига след втората си загуба в груповата фаза от украинския „Шахтьор“. След като загубиха с 2:3 у дома през октомври, сега „белите“ отново претърпяха поражение – 0:2 като гост.

Мачът започна страхотно за „Реал“ и испанците удариха греда още в петата минута след удар на Асенсио, а след 30 минути игра отново той можеше да се разпише, но не успя. Домакините шокираха именития си съперник в 57-ата минута, когато Дентиньо се възползва от лошо подредената испанска отбрана, догони топката и от няколко метра я вкара във вратата за 1:0. Бразилецът се появи в игра в 25-ата минута, заменяйки игралия в ЦСКА пред сезон 2011-2012 Жуниор Мораес.

Друга резерва Манор Соломон стана автор на втория гол. Той проби отляво и удвои резултата с удар в близкия ъгъл в 82-рата минута.

Така „Шахтьор“ и „Реал“ са с равен брой точки (по 7), но украинците са пред „белите“ заради двете победи в преките двубой.

В последния кръг на 9 декември тимът от Донецк гостува на „Интер“, докато „Реал“ посреща лидера в групата „Борусия“ (Мьонхенгладбах), а испанският шампион ще се надява „Шахтьор“ да не победи.

След 15 поредни победи в Шампионската лига „Байерн“ (Мюнхен) допусна грешка и завърши 1:1 при гостуването си на „Атлетико“ в Мадрид. Европейският клубен шампион имаше невероятна успеваемост в турнира, но се нуждаеше от дузпа в 85-ата минута, за да си тръгне с точка от „Уанда метрополитано“.

Тимът на Ханс-Дитер Флик беше на пет минути от първа загуба от 630 дни (13 март 2019 г с „Ливърпул“).

Жоао Феликс даде аванс на „дюшекчиите“ в 26-ата минута, но Томас Мюлер изравни пет минути преди края.

В група D „Ливърпул“ победи „Аякс“ с 1:0 на „Анфийлд“ и си осигури участие на 1/8-финалите. Мърсисайдци стигнаха до успеха с гол на Къртис Джоунс в 58-ата минута.

Всички резултати

Група A
„Локомотив“ (Москва) – „РБ Залцбург“ 1:3
„Атлетико“ (Мадрид) – „Байерн“ (Мюнхен) 1:1

Група B
„Шахтьор“ (Донецк) – „Реал“ (Мадрид) 2:0
„Борусия“ (Мьонхенгладбах) – „Интер“ 2:3

Група C
„Олимпик“ (Марсилия) – „Олимпиакос“ 2:1
„Порто“ – „Манчестър Сити“ 0:0

Група D
„Ливърпул“ – „Аякс“ 1:0
„Аталанта“ – „Мидтиланд“ 1:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html