четвъртък, 2 май 2024 г.

Последни порции Фандъкова

 

Фандъкова умее да имитира активност. Особено през пролетта и лятото.

Иво ДИМИТРОВ

Йорданка Фандъкова е това, което имаме като кмет, би казал повелителят на изящния изказ Цветан Цветанов. Изнервените столичани пък изчисляват, че тази и още три зими ни остава да търпим учителката по руски на най-важния пост в София и произтичащите от това несгоди. На фона на продължителността на живота на средностатистическия българин, това не е никак малко. Като се има предвид, че вече повече от десетилетие тази жена лази по нервите на нормалната част от столичани. Тук отварям голяма скоба да съобщя как нямам никакви илюзии, че ако Мая от Кюстендил беше спечелила кметските избори, София щеше да цъфне. Напротив. От двете злини софиянци избраха по-малката. Проблемът на въпросните избиратели бе, че се съгласиха и примириха да избират между две злини. Защото, ако живеехме в нормална държава, с нормално мислещи граждани, София вече щеше да бъде управлявана от можещ кмет и той щеше да се казва Борис Бонев.

Това момче и в момента е най-адекватният общински съветник и продължава да разваля схемите на управляващите, които с огромно неудовлетворение са принудени да търсят нови пътища за преразпределяне под масата. Така или иначе, Борис Бонев е общинският съветник, който работи професионално в интерес на гражданите.

Пиша за Борис Бонев и споменавам името му, защото и аз самият бях подведен за неговите възможности и сега си посипвам главата с пепел, че не заложих на него. Пиша за Борис Бонев и защото си представям как щеше да се почиства първият сняг, ако той беше кмет. Сигурен съм, че София нямаше да е изненадана, както се изненадва вече четвърти мандат при Фандъкова – жената, която през половината ми съзнателен живот калпаво управлява столицата и каканиже миловидно глупости по телевизора. Докато големите играчи разпределят под масата милиарди от обществени поръчки и общинския бюджет и живеят в паралелен свят на този, в който са наблъскани обитателите на панелните гета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html