понеделник, 6 май 2024 г.

Без Караянчева в следващия парламент?

 

Парламентарната шефка Цвета Караянчева може да се размине със следващия парламент, пише седмичникът „Галерия“. Депутатката от Кърджали е натрупала много негативи сред електората и нейното присъствие в първите редици на ГЕРБ щяло да донесе сериозни щети на партията, смятат анализатори.

Цецо Цветанов и Караянчева са близки семейни приятели

Всеобщото мнение е, че ГЕРБ трябва да се раздели с вече изхабените лица и депутати. Голяма част от тях са приближени до бившия втори в партията Цветан Цветанов, който в момента е един от най-яростните критицина премиера. Караянчева беше една от любимките на Цецо, по-известен като Цветанов Шестте апартамента.

Хора, изкарали по няколко мандата, ще отстъпят мястото си на нови лица, с които Бойко Борисов да гради новия облик на партията. Те най-вероятно ще бъдат излъчени от момчета и момичетата, работещи в Младежкото ГЕРБ, сред ръководителите на местни структури – кметове на общини, общински съветници, ръководители на общински фирми и млади кадри от администрацията. Най-вероятно премиерът ще избере за листите си хора, които са харесвани по места.

Запознати твърдят, че Борисов най-вероятно ще заложи и на  медици – хората, които изнасят голяма част от битката с COVID-19. Това не означава, разбира се, че опитните политици ще бъдат забравени – идеята е да се направи плавен преход между онези, които трупат негативи и са изхабени вече, и новите лица в партията.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html