понеделник, 6 май 2024 г.

Вместо да обясни за непочистените улици, Фандъкова коментира КОВИД-19

Вместо да даде обяснение защо проспа първия сняг и как софийските улици приличат на ледени пързалки, кметицата на София Йорданка Фандъкова реши да коментира рекордния брой починали у нас от COVID-19. Бившата учителка по руски акцентира, че сега не било време за политически битки, а за обединение и ангажимент към експертното мнение.

„Всички имаме близки и приятели, които са болни или са преболедували КОВИД-19. Важно е да спазваме мерките. Маските и дистанцията са най-лесните, но и много ефективни мерки“, коментира столичният кмет пред Нова ТВ.

Фандъкова говори и за „черния рекорд“ от 221 починали от коронавирус за денонощие, както и дали са закъснели въведените ограничения. Кметицата не пропусна да се похвали: „София първа въведе всички последователни рестриктивни мерки. После и на национално ниво се приеха. Първи затворихме нощните заведения, имаше протести. После предложихме затваряне на гимназиите. Следим внимателно всеки ден данните. Всички разбират, че трябва да се прави непрекъснат баланс, да се взимат не хаотични, а реални мерки, които да доведат до намаляване на събирането на хора“, заяви кметът на София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html