понеделник, 6 май 2024 г.

Стефан Балабанов: „Не се обсъжда затваряне на градовете“

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов категорично отхвърли идеята за въвеждане на КПП-та в населените места като евентуална ограничителна мярка, ако сегашните мерки не подействат.

„Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази животът и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър, и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат“, каза Балабанов в телевизионно интервю.

Полицията строго следи карантинираните лица. Помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ. Денонощно се правят проверки дали магазините и заведенията спазват ограничителните мерки. Продължава и практиката бусове на полицията да обикалят като линейки. По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“:

„До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка. Дори има и двама души с осъдителна присъда“, заяви Балабанов.

По думите му 3265 полицаи са заразени с коронавирус. От тях оздравелите са 1630 души, а 13 са починалите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html