неделя, 5 май 2024 г.

ВАР помогна на „Брайтън“ да спре „Ливърпул“

„Ливърпул“ не успя да спечели гостуването си на на „Брайтън“, а ВАР имаше доста дейно участие в първия мач от съботната програма на Висшата лига, завършил 1:1. Двете точки, които шампионите изпуснаха след дузпа за съперника в последните минути не са единствената лоша новина за клуба, след като поредната контузия на футболист на „червените“ е факт – този път Джеймс Милнър напусна преждевременно терена с мускулна травма при визитата на южното крайбрежие.

Въпреки равенството Ливърпул се изкачи на върха в класирането. Тимът на Юрген Клоп има 21 точки, с една повече от „Тотнъм“. „Брайтън“ остава 16-и с 10.

Двубоят започна с натиск на „Ливърпул“, като в 3-ата минута мърсисайдци имаха отлична възможност да открият резултата. Фабиньо с прекрасно подаване намери Мохамед Салах, който обаче стреля неточно от линията на наказателното поле. Постепенно „Брайтън“ изравни играта и в 10-ата минута Конъли пропусна добър шанс и от чиста позиция прати в аут.

В 19-ата минута Неко Уилямс фаулира Конъли в пеналта, за което домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Нийл Мопе обаче не изпълни добре 11-метровия наказателен удар и стреля покрай вратата от бялата точка, така резултатът остана непроменен.

„Ливърпул“ вкара в 34-ата минута след мълниеносна атака. Фирмино овладя около центъра и веднага изведе Салах, който напредна и стреля покрай Райън. Според графиката на ВАР обаче египтянинът е бил в положение на засада в тази ситуация и попадението бе отменено.

Час след началото по-добрата игра на Ливърпул през втората част даде резултат. Жота получи късо подаване от Салах на границата на наказателното поле, след което влезе навътре, задържайки добре, и стреля много прецизно по земя от 13 метра в ъгъла.

В 64-ата Юрген Клоп смени Салах, а египтянинът показа видимо раздразнение от смяната и дори при излизането си от терена не поздрави немския специалист.

Джаханбакш пропусна да засече с глава центриране в 81-ата, а две по-късно гол на Садио Мане бе отменен заради засада отново след намесата на ВАР.

Драмата стана пълна в добавеното време, когато домакините получиха втора дузпа. В ситуация в пеналта на „Ливърпул“ Робъртсън опита да избие топката, но вместо това изрита Дани Уелбек. Положението бе преглеждано няколко минути, след което главният рефер Стюарт Атуел провери видеоповторението и взе решение да отсъди 11-метров наказателен удар. Този път Паскал Грос изпълни точно дузпата и върна равенството, което се запази до последния съдийски сигнал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html